портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відвідала прифронтову зону на Донеччині

Опубліковано 13 травня 2021 року, 13:33

Заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук разом з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним відвідали  Мар’їнку сьогодні, 13 травня.

У прифронтовому місті вони оглянули будинки, що  були відремонтовані за допомогою  міжнародних донорських організацій, а також ознайомилися з ходом відновлення житла на лінії розмежування, яке проводиться силами особового складу ДСНС.

Будівельні матеріали  для відновлення житла, що було пошкоджене через збройну агресію РФ,  виділено з обласного матеріального резерву. До робіт цього року залучено 150 представників ДСНС з різних областей України.

"Відновити пошкоджене внаслідок російської агресії житло, щоб люди змогли повертатися у власні домівки, - наша основна задача", - зазначив Вадим Філашкін.

Також він нагадав, що на Донеччині продовжує працювати комісія з виплати компенсацій за житло, зруйноване внаслідок російської агресії. Тільки вчора на своєму засіданні комісія визначила ще 14 осіб, які отримають компенсацію за зруйноване житло. 

Також Інна Драганчук та Вадим Філашкін відвідали КПВВ «Новотроїцьке», де ознайомилися з роботою сучасного модульного сервісного центру. Користуватися послугами цього центру можуть не тільки мешканці тимчасово окупованих територій, які перетинають лінію розмежування, а й  жителі прифронтових населених пунктів на підконтрольній території.