портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Затримано двох електровудочників, які завдали майже 36 тис. грн збитків, - Донецький рибоохоронний патруль

Опубліковано 06 травня 2019 року, 10:42

Третього травня під час проведення рибоохоронних заходів на р. Сіверський Донець, біля с. Дронівка Бахмутського району рейдовою групою Донецького рибоохоронного патруля були затримані двоє громадян, які здійснювали незаконний вилов риби із застосуванням електроструму.

При проведені огляду у порушників виявлено та вилучено два перетворювача струму з рибальськими підсаками, два автомобільних акумулятора, два гумових човна та 88 кг  риби. А саме: карась - 49 екз., щука - 76 екз., сом - 1 екз., судак - 2 екз., плітка - 20 екз., жерех - 7 екз., окунь - 13 екз., лящ – 1 екз., лин – 3 екз., краснопірка – 22 екз., головень – 54 екз., короп – 6 екз., плоскирка – 27 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 35 853 грн.

«Далеко не всі розуміють, що обсяг негативних наслідків, які тягне за собою ловля риби за допомогою електричного струму величезний. Риба, яка була під впливом електричного струму, втрачає можливість до відтворення потомства або  виникають генетичні мутації у наступних поколінь», - пояснив начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Станіслав Малий.

При оформленні адміністративних матеріалів, викликано слідчо - оперативну групу Бахмутського відділу поліції ГУНП в Донецькій області. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 249 ККУ та внесення відповідних даних до єдиного реєстру досудових розслідувань. 

«Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Тому наслідки подібної «риболовлі» для природи - катастрофічні!», – зазначив начальник Донецького рибоохоронного патруля Андрій Титаренко.

Донецький рибоохоронний патруль закликає громадян неухильно дотримуватись природоохоронного законодавства, особливо в нерестовий період.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (06262) 2-99-04.


Донецький рибоохоронний патруль