портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершився візит рятувальників Рівненщини на Донеччину

Опубліковано 13 лютого 2020 року, 10:04 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

09 лютого на Донеччину прибули рятувальники Рівненщини на чолі із начальником Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергієм Круком у рамках обміну досвідом. Зустрічав делегацію начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін.

Протягом 3 днів рівненські колеги знайомилися із специфікою функціонування Служби порятунку Донеччини. Свій візит вони розпочали із м. Маріуполь, де відвідали частину піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування, частину водолазних пошуково-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління, а також ознайомилися із влаштуванням денного стаціонару медико-санітарної частини АРЗ СП. Під час візиту до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення гості на власні очі побачили, яку спеціальну та інженерну техніку мають на оснащенні їхні колеги.

Протягом наступних двох днів представники делегації з Рівненщини відвідала декілька підпорядкованих підрозділів в інших містах Донецької області. Зокрема, завітали до пожежно-рятувальної частини у м. Авдіївка, яке розташоване безпосередньо на лінії зіткнення та не один раз зазнавало жорстоких обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Члени делегації поспілкувалися із рятувальниками, яким не один раз доводилося виїжджати на гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайних подій під щільним артилерійським обстрілом.

Однією із основних цілей візиту рятувальників Рівненщини було знайомство із мережею Центрів безпеки громадян, що активно розвивається на Донеччині. Адже перший в Україні Центр безпеки громадян з’явився саме у Донецькій області, у м. Лиман. Слід зазначити, що Донеччина є одним із лідерів щодо кількості існуючих Центрів безпеки.

Делегація з Рівненщини відвідала декілька Центрів безпеки у Новотроїцькій, Сіверській, Іллічівській об’єднаних територіальних громадах, а також у м. Святогірськ. Гостей особливо цікавило питання будівництва подібних центрів. Наразі на Донеччині Центри безпеки створюються за двома принципами: будівництво Центрів безпеки «з фундаменту» та на базі вже існуючої пожежно-рятувальної частини шляхом капітальної реконструкції будівлі. Представники Центрів безпеки громадян продемонстрували техніку та оснащення, які вони використовують в своїй оперативно-службовій діяльності. Гості детально ознайомилися із облаштуванням приміщень та з особливостями роботи Центрів безпеки.

Під час поїздок містами Донецької області делегація з Рівненщини змогла оцінити, наскільки техногенно навантаженим є регіон та як важливо на належному рівні забезпечувати захист населення від різного роду надзвичайних ситуацій. Крім того, гості не могли не відзначити надскладні умови праці у прифронтових населених пунктах, де рятувальники не лише ліквідовують пожежі, але й забезпечують життєдіяльність громадян: відновлюють будинки, здійснюють доставку гуманітарної допомоги, забезпечують населення питною водою у раз необхідності.

Рятувальники Донеччини сподіваються на подальшу плідну співпрацю з рівненськими колегами та завжди раді бачити їх у себе в гостях.