портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Жодне дерево не має бути зрубане до впровадження електронного обліку деревини», - Ігор Мороз

Опубліковано 17 січня 2020 року, 12:29 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій облдержадміністрації пройшла робоча нарада щодо впровадження системи електронного обліку деревини розпорядниками земель. Нарада пройшла під головуванням першого заступника голови ОДА Ігор Мороз, участь у ній взяли заступники очільника області Вадим Філашкін та Денис Клюшников, керівники структурних підрозділів ОДА, Національної поліції, Служби автомобільних доріг у Донецькій області, Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» та інші розпорядники земель, на яких розташовані лісові насадження.

Ігор Мороз розповів присутнім про особливості та важливість впровадження систем електронного обліку деревини у Донецькій області.

«Через незаконні вирубки лісів ми постійно втрачаємо зелені насадження, зменшуються врожаї, під час снігопадів дороги потерпають від заметів. Сподіваюсь, що системи електронного обліку допоможуть чітко контролювати кількість дерев, знаходити та карати браконьєрів. Таке ганебне явище як незаконні рубки дерев має зникнути у Донецькій області. Тому жодне дерево не має бути зрубане до впровадження електронного обліку деревини кожним розпорядником», - заявив він.

Під час наради були розглянуті найбільш проблемні питання впровадження систем електронного обліку деревини та опрацьовані шляхи їх вирішення. Окремо було розглянуто питання глибшого залучення правоохоронних органів до розслідування фактів незаконних порубок лісів та лісосмуг і покарання винних у цих злочинах.