портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звернення Павла Кириленка з нагоди Дня вигнання нацистів з Донеччини

Опубліковано 08 вересня 2020 року, 08:00

Шановні донеччани!  

Сьогодні ми відзначаємо знаменну дату – День вигнання нацистів з Донеччини. Цього дня ми віддаємо данину поваги  тим, хто героїчно боронив  свою землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановуємо пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідний край від нацистських окупантів. 

77 років тому, восени 1943 року, наші батьки і діди остаточно звільнили Донеччину від нацистів, але, і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій смертоносній війні. Сьогодні усі ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув у цій жорстокій боротьбі. Висловлюємо велику шану і подяку живим ветеранам. 

Попри те, що зараз наша країна знов втягнута у війну, попри складні часи для нашої держави, піклування про ветеранів, їх сім’ї, про постраждалих від нацистських репресій – було і залишається однією з найважливіших задач влади. 

Хоча агресор, який зараз намагається знищити Україну, приписує перемогу над нацизмом собі, ми повинні пам’ятати про ту самовідданість та жертовність, з якою наш народ боронив свою землю понад сім десятиліть тому. Як і 77 років тому, українці знову змушені зі зброєю в руках відстоювати своє право на існування. Кремлівські «стратеги» забувають, що наш народ ніколи не схилявся перед загарбниками. Українці завжди боролися та будуть боротись за свою незалежність. 

Шановні ветерани, ваш героїчний шлях – це невичерпне джерело нашого натхнення, сили духу й віри у світле майбутнє нашої країни. Ми всім серцем продовжуємо вірити, що незабаром неодмінно настане мир та злагода. 

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.


Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Кириленко