портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

16 добровольців-вогнеборців працюють у Покровській громаді

Опубліковано 06 червня 2024 року, 15:31

У Покровську відбулась презентація роботи добровільної пожежно-рятувальної команди. Вона складається з 16 людей, забезпечена усіма необхідними засобами, має спеціалізовану техніку та покликана надавати посильну допомогу 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області. Участь у презентації взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко, начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олег Самсоненко. 

Створення добровільної пожежно-рятувальної команди у Покровській громаді дало змогу оперативніше реагувати на критичні ситуації та до прибуття основних сил розпочинати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати. Це надзвичайно важливо, враховуючи постійні загрози та ракетні удари з боку окупаційних військ.

«Сьогодні від вашої служби залежить безпека усіх мешканців Покровської громади, захист їхніх життів та власного майна. Дякую, що ви перші в Донецькій області та в Україні. Колись на території Донеччини відкрився перший центр безпеки громадян, ми це новаторство продовжуємо й далі. Ви вдало пройшли навчання, отримали відповідні сертифікати та вже свої вміння застосовуєте на практиці. Дякую Головному управлінню ДСНС в Донецькій області за те, що передали знання, Покровській МВА – за організацію такої команди. Гадаю, що в мирний час у Покровській ТГ ми побудуємо центр безпеки і ви будете повністю оперативні, самостійні та професійні», - звернувся до членів добровільної пожежно-рятувальної команди заступник очільника області.

Місцеві вогнеборці ліквідують пожежі, розбирають завали та рятують людей, іноді ціною власного життя. В Покровській громаді, на жаль, є загиблі рятувальники. Їх пам`ять керівники обласної та міської військових адміністрацій, Управління ДСНС України в Донецькій області вшанували хвилиною мовчання.