портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

200 днів опору широкомасштабній агресії, евакуація, газопостачання, гуманітарна допомога: відбувся брифінг Павла Кириленка

Опубліковано 11 вересня 2022 року, 15:51

Сьогодні, на двохсотий день протистояння Української нації широкомасштабній агресії рф, провів брифінг начальник Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка. Нагадаємо, що опір російським окупантам Донеччина і вся Україна чинять вже 3075 днів.

На початку очільник області привів гірку статистику руйнувань та втрат на території області після 24 лютого. На Донеччині пошкоджено та зруйновано близько 78 тисяч будинків. Серед них 73 тисячі приватних і близько 5 тисяч багатоповерхівок. Дуже постраждали заклади освіти - пошкоджено вже 622, серед яких 263 дитсадки і 275 шкіл. 

Але найстрашніше - це втрачені життя. На сьогодні задокументовано загибель 831 людини і поранення 2072. Але немає точних даних по Маріуполю та Волновасі, де загинули десятки тисяч людей.

Окупанти не знижують інтенсивності обстрілів і постійно наносить удари по цивільним не лише у прифронтовій зоні, а й у відносному тилу, тобто, по усій території області. Наближається надскладний опалювальний сезон, коли область залишається без газопостачання у осінньо-зимовий період. Павло Кириленко вкотре наголосив, що в таких умовах у цивільного населення є один єдино правильний вихід – евакуація.

Евакуація на Донеччині фактично розпочалася з 24 лютого і за цей час переважна більшість мешканців вже виїхала за межі області. З початку обов`язкової евакуації (з 2 серпня) виїхали вже більш ніж 15 тисяч жителів (серед них 2,5 тисячі дітей). Але на території області зараз залишається 340-350 тисяч людей, і за оперативними даними, на Донеччині ще більше 36 тисяч дітей. В той же час, після проведення обов’язкової евакуації, в області має залишитись приблизно 235 тисяч населення, бо саме таку максимальну кількість людей можна буде обігріти взимку в області, що залишилась без газу.

"Процес відновлення газозабезпечення області  в умовах бойових дій є надскладним", - констатував очільник області, наголосивши, що цей процес триває, але влада усвідомлює, що в цей опалювальний сезон область буде без газу. І робить все можливе як для евакуації, так і для застосування альтернативи - створюється запас вугілля, дров, пелетів; закуповуються буржуйки, електрообігрівачі; встановлюються модульні котельні.  "Жоден мешканець Донеччини не буде залишений напризволяще", - наголосив Павло Кириленко.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації під час брифінгу висвітлив багато тем, відповів на питання, які надходили від жителів, подякував нашим захисникам і благодійникам, які забезпечують мешканців області гуманітарною допомогою. 

"Ключове питання для нас всіх, для нашої Держави - наша спільна Перемога, яку ми неодмінно здобудемо", - наголосив Павло Кириленко.

Повністю брифінг голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка дивіться тут.

Інші новини за темою