портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Будівництві лісового насіннєво-селекційного центру в Лимані вийшло на завершальну стадію

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 18:00

Будівництві лісового насіннєво-селекційного центру в Лимані, яке відбувається в рамках президентської програми «Велике будівництво», вийшло на завершальну стадію. Про це голова Донецької облдержадміністраціії, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську.

«У грудні буде відкриття. Там готовність понад 90%», - зазначив очільник області.

За його інформацією, наразі вже завершуються монтажні роботи зі встановлення спеціального обладнання для вирощування саджанців.

«Значущість цього об’єкту та подальша його користь доведені. Ми на практиці зможемо це застосовувати для Донеччини та Луганщини для відновлення лісів, які й пожежами, й бойовими діями частково знищені», - зазначив Павло Кириленко.

Центр створюється на базі ДП «Лиманський лісгосп» з метою відтворення природних екологічних систем стійкими до зміни клімату рослинами в стислі терміни. Він включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння. Лісівники очікують, що першу партію саджанців з лиманського центру можна буде висадити вже в наступному році.