портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено цикл семінарів та відкритих уроків із впровадження навчальних комплексів з екологічної просвіти

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 18:15 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Семінари та відкриті уроки із впровадження навчальних комплексів з екологічної просвіти були проведені у Донецькій області упродовж останніх двох тижнів у межах реалізації міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини 2020-2025 роки», яка реалізовується департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Заходи проходили з метою презентації навчальних комплексів із викладання факультативних інтегрованих курсів «Основи екології: Донеччина» (для учнів 5-9 класів), «Основи сталого розвитку: Донеччина» (для учнів 10-11 класів). Організатор – ДП «Східноукраїнський екологічний інститут». До роботи долучилися і фахівці Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Загалом семінари та відкриті уроки охопили понад 700 учасників.

Під час презентації навчальних комплексів увагу учасників зосереджено на змісті програм, теми яких кореспондуються зі змістом відповідних навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів. Наголошено на тому, що в основі навчальних комплексів – довідкові матеріали щодо екосистем Донецької області.

Окремо педагоги зупинилися на змісті посібників, які сформовано задля розуміння здобувачами освіти сучасних екологічних проблем регіону, держави, світу. Знання і навички, які школярі опанують, вивчаючи курси, сприятимуть бажанню учнів уникнути негативних дій у майбутньому, активізуватимуть аналіз поточної ситуації на регіональному рівні, формуватимуть активну громадянську позицію щодо сталого розвитку та збереження довкілля Донеччини.

Також освітянам презентовано методичні рекомендації щодо впровадження факультативних курсів. Акцентовано на тому, що діяльнісний компонент реалізується через проєктну діяльність, виконання лабораторних і практичних робіт.

Видання навчальних комплексів та впровадження у закладах загальної середньої освіти факультативних інтегрованих курсів сприятиме формуванню у школярів екологічної культури, пропаганді охорони навколишнього природного середовища, а також поінформованості щодо значення, переваг та інструментів сталого розвитку. 

Інші новини за темою