портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Чим загрожує громадянам України насильницька паспортизація від рф

Опубліковано 09 серпня 2022 року, 15:59

На тимчасово окупованих рашистами територіях України шириться пропагандистська кампанія, мета якої - збільшити у цих районах офіційну кількість громадян рф. Пропагандою та агітацією росіяни не обмежуються, примушуючи різними способами українців отримувати паспорти країни-агресора. Внаслідок цього людям іноді здається, що в них просто немає іншого виходу, щоб вижити в окупації. Але слід пам`ятати про ті ризики, які несе отримання такого «документа». Ось тільки деякі з них:

- Ви або ваш батько, брат, чоловік чи син легко можуть стати «гарматним м’ясом». Паспорт рф – це гарантована підстава для мобілізації у російську армію. Від якої вже залишається тільки один крок до подорожі в пекло «двохсотим маршрутом».

- Російський «аусвайс» - це шлях до депортаціі у депресивні райони рф. Отримуючи такий паспорт на окупованій територіі, українці тільки збільшують свої шанси стати, проти власної волі, людським ресурсом для заселення віддалених російських земель.

- В реальності окупанти ставляться до таких людей, як до капітулянтів та запроданців. Фактично, отримавши російській «паспорт», ви стаєте безправними.

- Така «паспортина для окупованих» вважається ядучою і в Україні, і у світі, та й у самій російській федерації. Відповідно, перспектива того, що з російською «ксивою» новоспечені громадяни рф та їх діти стануть вигнанцями у цивілізованому світі, абсолютно реальна

Це далеко не повний перелік, але висновок вже можна зробити: краще зачекати з отриманням цього «папірця», бо стратегічних втрат від нього буде багато, а тактична користь дуже сумнівна.

І пам`ятайте: території України окуповані ворогом ТИМЧАСОВО. У найближчий час наші воїни відвоюють цю землю. Про це не варто забувати тим, у кого виникне слабкість взяти російський паспорт.

Якщо є можливість, краще виїжджайте з тимчасово окупованих територій. Тільки не беріть «ксиву» країни-агресора. Так ви врятуєте не лише себе і ваших близьких, а й нашу Україну.