портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація молодіжних працівників Донецької області взяла участь у всеукраїнському форумі «Громадянська стійкість»

Опубліковано 24 травня 2024 року, 21:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

21-23 травня 2024 на Київщині пройшов форум «Громадянська стійкість», організований управлінням утвердження української національної та громадянської ідентичності Мінмолодьспорту спільно з управлінням молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації у партнерстві з Київським обласним молодіжним центром було проведено Форум «Громадянська стійкість».

Учасниками форуму стали 80 представників громад України з 19 областей, представники Міністерства оборони України, Мінветеранів, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, всеукраїнської громадської організації «Молодий Народний Рух», Всеукраїнського молодіжного центру, Державної установи «Спорт для всіх», освітяни і науковці, громадські діячі, ветерани та інші.

Донеччину на форумі представили спеціалісти Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, члени молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації та місцевих молодіжних рад, спеціалісти структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді територіальних громад області.

Захід був спрямований на формування української національної та громадянської ідентичності на основі суспільно-державних цінностей, підвищення рівня громадянської свідомості і активності та створення умов для розвитку військово-патріотичного виховання, підвищення обізнаності про військову справу, безпеку та обороноздатність країни.

Програма заходу містила насичену практичну частину:

▪️інтелектуальні ігри з утвердження ідентичності;

▪️презентацію діяльності впровадження сфери у регіонах;

▪️ярмарок практик, зокрема стрільбу в інтерактивному лазерному тирі, роботу зі зброєю, метання ножів, навички з основ виживання та мінно-вибухової безпеки;

▪️взаємодію з Національною поліцією;

▪️пластові активності.

Особливу увагу приділили історичному спадку в системі військово-патріотичного виховання. Серед спікерів були заступник начальника Національного університету оборони України, генерал-майор Збройних сил України, Герой України Ігор Гордійчук та доцентки Леся Коцур і Руслана Патапенко з Університету Григорія Сковороди в Переяславі.