портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Департамент економіки Донецької ОДА провів семінар для представників територіальних громад

Опубліковано 18 червня 2021 року, 15:44

Онлайновий семінар для представників територіальних громад Донецької області проведено під головуванням директора департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Геннадія Мар’яненко сьогодні, 18 червня.

У заході взяли участь представники виконкомів міських, селищних, сільських рад Краматорського району Донецької області, до компетенції яких відносяться питання економічного, агропромислового розвитку та фінансового забезпечення.

Під час зустрічі розглядалося найважливіше питання сьогодення – місцевий економічний розвиток, як результат постійної синергії дій влади, бізнес-спільноти, громадянського суспільства та наукових кіл з метою покращення якості життя та росту економічного потенціалу конкретної громади.

У ході спілкування доповідач зазначав, що дії органів місцевого самоврядування територіальних громад в першу чергу повинні спрямовуватись на розвиток економіки, ефективне використання наявних ресурсів, забезпечення оптимізації видатків, у тому числі завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, альтернативних джерел енергії.

Приділили увагу і розвитку напрямів сільського господарства та харчової промисловості. З урахуванням вільних ніш для розширення внутрішнього виробництва для рівномірного забезпечення населення харчовими продуктами запропоновано сформувати три рівновіддалені потенційні територіальні харчові кластери (північний, центральний, південний), географічна концентрація яких забезпечить радіус доступності для споживачів до 50 км.

Також йшлося про те, що провідну роль у розвитку внутрішнього виробництва регіону має відіграти процес ревіталізації (трансформації) промислових територій (вугільних підприємств) області, який передбачає повну або часткову заміну функцій попередніх підприємств та створення на їх промислових майданчиках індустріальних парків, технопарків, агротехнопарків, культурних осередків, бізнес-просторів тощо.

Наприкінці зустрічі всіх охочих запросили до співпраці та надали можливість присутнім поставити питання.