портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Державна підтримка окремих категорій населення у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Опубліковано 30 квітня 2020 року, 12:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З метою державної підтримки окремих категорій населення у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, кошти з державного бюджету у сумі 23,5 млн. грн. на виплату одноразової грошової допомоги та оплату послуг з її доставки 23.04.2020 направлено на рахунки органів соціального захисту населення міських рад, районних держадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій.

Державну підтримку у вигляді одноразової грошової допомоги в сумі 1000 грн. отримали:

одержувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа які отримують пенсію у разі втрати годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника) — 14954 особи;

одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю — 7723 особи;

одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату — 805 осіб.

Нарахування одноразової грошової допомоги здійснено за матеріалами справ одержувачів відповідного виду соціальної допомоги без їх звернення до органів соціального захисту населення.