портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Евакуйовані родини з дітьми можуть отримати безкоштовне житло у Полтавській та Закарпатській областях

Опубліковано 13 серпня 2024 року, 22:15

Для родин з дітьми, які були евакуйовані з небезпечних населених пунктів Донецької області, за заявками  місцевих військових адміністрацій передбачене  безкоштовне розселення у місті Решетилівка Полтавської області, а також громадах Закарпатської області. 

Після прибуття евакуйованих з Донецької області зустрічають представники місцевих органів влади, ДСНС, медичні працівники та представники волонтерських організацій. Всім, хто цього потребує, одразу ж надається необхідна гуманітарна, медична та психологічна допомога. Також люди отримують від ЮНІСЕФ або УВКБ ООН разову виплату у розмірі  10800 грн на 1 особу, якщо евакуйовані особи раніше не отримували цю виплату.

Після евакуації для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи та допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення населеного пункту або ЦНАП за новим фактичним місцем проживання.

Нагадаємо, що один раз на вісім днів відправляється евакуаційний потяг до Рівненської області, де людям також надається грошова допомога,  допомога у розселенні та інші соціальні гарантії. Також щоденно відправляється безкоштовний евакуаційний потяг до Львівської області.   

Також нагадаємо номери телефонів для евакуації тяжко хворих та осіб з інвалідністю: БО «БФ «Схід СОС» - 0 800 332 614.

Детальніше про безкоштовне житло для родин з дітьми ⬇

https://drive.google.com/file/d/14wtLS0_unpA0YXyB9vms8QBXmS2dW3EH/view