портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Евакуюйся вчасно: З Авдіївки врятували родину з двома дітьми, а з Покровська скоро вирушить перший безкоштовний потяг на Бердичів

Опубліковано 12 квітня 2023 року, 15:20

Триває евакуація мешканців Донеччини із зони бойових дій та інших територій області. У більш безпечні регіони країни залізницею та автошляхами щодня виїжджають десятки, а буває і сотні, мешканців області? чимало з яких рятуються з прифронтових територій.  Обласна військова адміністрація постійно координує процес евакуації, до забезпечення якого залучені поліція та ДСНС, департаменти та управління ОДА, волонтери, місцева влада та інші структури. 

Нагадаємо, що відповідно до рішення Урядового Координаційного штабу з 18 квітня 2023 року обов’язкову евакуацію мешканців Донеччини буде перенаправлено до Житомирської області. Раніше, з початку цього року, аналогічна безкоштовна евакуація здійснювалась залізницею на Черкащину.

Тепер, вже з 18 квітня, безкоштовна евакуація здійснюватиметься до Житомирської області спеціальним поїздом за маршрутом Покровськ-Бердичів. Рейси будуть виконуватись один раз на чотири дні, а з докладним графіком, переліком соціальних гарантій та контактними телефонами можна ознайомитись тут

Тільки за вчора, 11 квітня, за допомогою поліції в області було евакуйовано ще 221 людину.

А як повідомляє Головне управління ДСНС України у Донецькій області, рятувальники в понеділок надали допомогу під час евакуації 88 людям, з яких троє осіб з обмеженими фізичними можливостями та більше двадцяти дітей.

Саме для евакуації дітлахів з прифронтових територій області докладаються величезні зусилля. Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко ще 1 березня зазначав на нараді щодо евакуації дітей з прифронтових населених пунктів: "Координуємо свої дії з правоохоронцями та робимо все можливе, щоб врятувати кожну дитину".

Ось і на днях з Авдіївки врятували родину з двома дітьми, яку вмовляли виїхати близько пів року. Дворічний Єгор та 12-річна Арина – тепер у безпеці. Разом з мамою, татом і бабусею. Наполегливість правоохоронців, які ризикували життям заради порятунку дітей, переконала подружжя в необхідності виїзду. Під звуки вибухів екіпаж «Білий Янгол» вивіз сім’ю з-під вогню і передав співробітникам ДСНС, які доставили евакуйованих до пункту допомоги. Зараз родина знайшла прихисток у Мирнограді та планує подальші дії. 

Пам`ятайте, евакуація рятує життя!