портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Задля підтримки переселенців: служба зайнятості Донеччини тісно співпрацює з центрами "ЯМаріуполь"

Опубліковано 29 серпня 2022 року, 14:34

Підрозділи Донецького обласного центру зайнятості опікуються переселенцями з Донеччини, які опинились в різних регіонах нашої країни. Окрема увага приділяється і біженцям з Маріуполя

- Задля підтримки вимушено переміщених маріупольців ми встановили міцні партнерські відносини між Маріупольським міським центром зайнятості і центрами "ЯМаріуполь", яких в Україні вже відкрито більше ніж десять, і їх мережа постійно розширюється - в планах відкриття ще чотирьох подібних центрів, -  розповіла сьогодні на брифінгу директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко. -  Майже сто тисяч маріупольців отримують там важливу допомогу з питань соціального захисту, працевлаштування, юридичні консультації, медичну, психологічну підтримку та інше. Ми шукаємо прийнятні варіанти зайнятості для наших клієнтів не тільки у нашому регіоні, а й по всій Україні.

Також стало відомо, що фахівці Маріупольського міського центру зайнятості  провели робочу зустріч з центрами підтримки переселенців «ЯМаріуполь», на якій обговорили питання удосконалення комунікаційних зв’язків  щодо вирішення питання працевлаштування маріупольців. У ній взяли участь представники 11 центрів, що розташовані у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Вінниці, Кропивницькому, Кривому Розі, Одесі та інших містах. Фахівці розглянули ситуацію на місцевих ринках праці, можливості працевлаштування маріупольців для пришвидшення їх соціалізації та інтеграції в громадах.

Представникам центрів підтримки переселенців «ЯМаріуполь» були надані вичерпні відповіді на запитання щодо застосування рекрутингових підходів, надані пропозиції щодо комунікації при формуванні запитів у пошуку роботи, констатують у Донецькому обласному центрі зайнятості. Взаємодія з центрами підтримки переселенців «ЯМаріуполь» надає можливість оперативно надавати інформаційно-консультаційні послуги відвідувачам центрів, сприяти вирішенню питання працевлаштування. Особливу увагу під час зустрічі було приділено легалізації трудових відносин та перевагам офіційного працевлаштування. Сторони домовились про продовження тісної та системноі співпраці для максимального врахування потреб внутрішньо переміщених осіб.