портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фестиваль «Мови різні – душа одна» знову об’єднав таланти різних національних культур

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 17:43 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

VІ обласний фестиваль етнічних та національних мов і культур «Мови різні – душа одна»  відбувся у дистанційному форматі. Захід, який об’єднав широке коло талановитих учасників, приурочено до Міжнародного дня рідної мови.

У фестивалі взяли участь колективи закладів загальної середньої, позашкільної освіти всіх типів та форм власності, представники громадськості – національні та етнічні спільноти народів, що проживають на території Донеччини. Були представлені український, грецький, ромський, польський, вірменський, угорський, молдавський, білоруський, литовський, азербайджанський, єврейський, словацький, румунський, татарський, японський, грузинський, корейський, італійський етноси.

Пандемія не змогла порушити традицію, але змінила формат фестивалю – творчі колективи, майстри національної кулінарії та декоративно-ужиткового мистецтва разом зі своїми педагогами презентували членам оргкомітету відеозаписи виступів концертної програми та майстер-класів. За результатами відбіркового етапу до фіналу фестивалю були допущені записи найкращих учасників та колективів у таких номінаціях:

«Фольклорно-етнографічна театралізована постановка»;

«Концертна програма»;

«Майстер-клас з образотворчого або декоративно-ужиткового мистецтва» (виготовлення виробів із вторинної сировини);

«Етносмак: шедеври національної кулінарії».

Фестиваль продовжив підтримку ідеї сталого розвитку, тому учасники майстер-класів з образотворчого або декоративно-ужиткового мистецтва презентували вироби із вторинної сировини.

Фестиваль проведено з метою сприяння міжнаціональному миру, міжконфесійній злагоді та інтеркультурному діалогу в області; підтримки, розвитку та збереження матеріальної й духовної національно-культурної спадщини, традицій, звичаїв та побуту етнічних груп і національних спільнот; формування екологічної грамотності, ідей сталого розвитку, екологічної свідомості школярів Донеччини.