портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА обговорив з очільниками громад низку важливих питань

Опубліковано 09 лютого 2021 року, 17:50

Питання пожежної безпеки,  відновлення житла, пошкодженого в результаті російської агресії, та виплати компенсації за зруйноване житло увійшли до порядку денного робочої наради, яку голова Донецької облдержадміністрації, керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко провів з очільниками громад сьогодні, 9 лютого.

«Винесли на порядок денний дуже гострі питання, які виникають. Ні у кого немає сумнівів щодо їх актуальності», -  зазначив очільник області.

Зокрема, йшлося про позапланові перевірки готелів, пансіонатів, хостелів, будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які проводяться в Україні  відповідно до доручення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. У Донецькій області таким перевіркам підлягає 81 об’єкт суб’єктів господарювання (47  готелів, один хостел, 15 пансіонатів; 18  будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю).  Під час перевірок особлива увага звертається на утримання шляхів евакуації, стан протипожежного водопостачання, знання персоналом дій у разі виникнення пожежі, стан утримання електромереж тощо. Станом на 5 лютого перевірено  один готель та  шість будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. На двох об’єктах  встановлено невиконання вимог пожежної безпеки,  готуються позови до адміністративного суду про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) до повного усунення наявних недоліків. Перевірки тривають. 

У 2021 році продовжиться проєкт з  відновлення житла вздовж лінії розмежування, що постраждало внаслідок бойових дій.  Тільки за минулий рік проєкт охопив 1370 адрес. Наразі від очільників громад надійшла інформація щодо можливості проведення відновлювальних робіт за 892 адресами. Переважно йдеться про заяви, що були подані місцевими мешканцями.  Але місцеві комісії ще повинні провести по цим заявам  обстеження житла, скласти акти тощо.

Головне управління ДСНС у Донецькій області готове залучити до відновлювальних робіт  150 співробітників, а згодом -  корегувати кількість за необхідністю.

У тих випадках, коли житло було зруйноване в результаті агресії РФ, працює інша програма, яка передбачає виплату відповідної компенсації.  У цьому році обласна комісія вже розглянула 16 заяв та ухвалила по ним позитивні рішення щодо виплати близько 5 млн грн компенсації за зруйноване житло. Але є необхідність активізувати роботу комісій на місцях.

Подібні робочі наради будуть проводитися й надалі.