портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА взяв участь у засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді

Опубліковано 12 травня 2021 року, 15:48

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді 11 травня.

Захід відбувся, зважаючи на нагальну потребу вироблення узгоджених законодавчих пропозицій щодо удосконалення регулювання умов для фінансової самостійності бюджетів місцевого самоврядування та спроможності територіальних громад. 

Консультативна рада з питань місцевого самоврядування є консультативно-дорадчим органом при Голові Верховної Ради України.

«Для Парламенту важливим залишається питання завершення реформи децентралізації. У даному випадку мають бути ухвалені зміни до Конституції»,  - сказав Голова Парламенту Дмитро Разумков. Він  нагадав, що в минулому були спроби внести зміни до Конституції щодо децентралізації і відзначив, що цього разу процес має бути результативним.

Він також підкреслив, що для ухвалення відповідного закону щодо внесення змін до Конституції необхідна підтримка двох третин народних депутатів. «Простою більшістю голосів це питання вирішити неможливо», - додав Дмитро Разумков.

Наразі над відповідним законопроєктом працюють у Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. «Найближчим часом ми зможемо побачити текст законопроєкту, який, сподіваюся, матиме достатню підтримку народних депутатів», - підкреслив Дмитро Разумков.

Завдяки децентралізації місцеві органи влади отримали більше можливостей для розвитку своїх регіонів, але також і більшу відповідальність. Законопроєкт щодо діяльності індустріальних парків (№4416-1), ухвалений за основу, має допомогти у залученні інвестицій,  створенні нових робочих місць тощо.  


За матеріалами пресслужби Апарату Верховної Ради України