портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: заступники голови Донецької ОДА оглянули хід робіт з реконструкції шкіл у Торецьку та Бахмуті

Опубліковано 12 травня 2021 року, 16:35

Заступники голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников та Юлія Костюніна з робочою поїздкою відвідали Торецьк і Бахмут, де оглянули хід робіт з реконструкції шкіл, що проводяться в рамках президентської програми «Велике будівництво».

В рамках програми  «Велике будівництво» у Торецьку проводиться капітальний ремонт загальноосвітньої школи № 6, у Бахмуті реконструюють загальноосвітню школу I—III ступеня № 11 — багатопрофільний ліцей, загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 12, загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 18 ім. Дмитра Чернявського.

Проєкт капітального ремонту Торецької школи фінансується коштом Державного фонду регіонального розвитку (далі - ДФРР). З початку реалізації проєкту використано  42 293,59 тис. грн. Будівельна готовність складає 85 %. Виконано роботи із заміни покрівлі, заміни системи опалення, прокладено комп’ютерну мережу, проведено ремонтні роботи з внутрішнього оздоблення стін та стелі третього, другого та першого поверхів будівлі, оздоблення стін та стелі 1-4 блоків, замінено вікна,  відремонтовано систему водопостачання та водовідведення та замінено систему каналізації, виконані роботи по заміні електричного обладнання.  Частково придбано шкільне обладнання, меблі та комп’ютерну техніку. Наразі тривають демонтажні роботи у спортивній залі та їдальні. За кошти міського бюджету буде проведений капітальний ремонт басейну, загальна кошторисна вартість складає 6 144,462 тис. грн.

У Бахмутській ЗОШ № 11 за останній тиждень завершено демонтаж аварійної частини будівлі; очищена площадка - вивезено будівельне сміття; проведені оздоблювальні роботи в приміщеннях 1 та 2 поверху, роботи з посилення плит перекриття у коридорах; виконується улаштування газобетонних перегородок; продовжуються роботи по утепленню фасаду та улаштуванню відкосів;  електромонтажні роботи, частково залито фундамент прибудови  будівлі. Будівельна готовність – 35,5 %. Касові видатки у 2021 році не проводились.

У Бахмутській ЗОШ № 12 за останній тиждень виконані роботи по стяжці підлоги актового хореографічного та спортивного залів; оздоблювальні роботи у коридорах та учбових класах; укладання плитки у санвузлах; улаштування перегородок для санвузлів та роздягалень; роботи з благоустрою території, установлено  вишку-тура для монтажу фасаду для проведення утеплення будівлі. Згідно технічного висновку проводяться роботи  по посиленню несучих і огороджувальних конструкцій будівлі. Будівельна готовність – 47,5 %.

Ще один освітній заклад у Бахмуті,  ЗОШ № 18, готовий на 40,5 %. У 2021 році проєктом передбачається виконання робіт з ремонту систем опалення і вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання і електроосвітлення, монтажу протипожежних заходів та оповіщення про пожежу; перепланування та внутрішні загальнобудівельні роботи; опорядження приміщень  школи;  улаштування  санітарної  кабіни  для   дітей   з   особливими  освітніми потребами; утеплення зовнішніх стін, оздоблення стель, стін, підлоги та ремонт даху будівлі учбової майстерні; придбання та монтаж технологічного обладнання, меблів, інвентарю. За останній тиждень виконано монтажні роботи  системи опалення будівлі школи; укладання тротуарної плитки на зовнішніх сходах та пандусі.    

 «Велике будівництво» — національний проєкт, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.  Він спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами, як школи, дитячі садки та спортивні об’єкти.