портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА взяв участь в міжрегіональному екологічному форумі

Опубліковано 01 грудня 2021 року, 12:31

Міжрегіональний екологічний форум «Поводження з відходами. Виклики і рішення» розпочав свою роботу у Краматорську, сьогодні 1 грудня.

У ньому взяв участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. Метою Форуму є розгляд кращих практик у сфері поводження з відходами у громадах Донецької та Луганської областей; обмін досвідом з імплементації сучасних підходів до подолання критичної ситуації у сфері переробки відходів; підвищення рівня обізнаності представників громад та органів місцевого самоврядування.

Павло Кириленко наголосив, що проблема комплексного використання ресурсів, сортування, утилізації та переробки сміття зараз стоїть дуже гостро у всьому світі, а тим паче у таких промислових регіонах, як Донеччина.

«У Донецькій області комплексна робота в цьому напрямку ведеться вже майже двадцять років – з 2002-го. І нинішній стан поводження з відходами не порівняти з тим, що був на початку століття. Але ця робота буде тим ефективнішою, чим більше в ній буде спільних зусиль. І цей Форум – це гарна нагода для всіх зацікавлених сторін розробити спільне бачення подальших дій», - підкреслив Павло Кириленко.

Також очільник області подякував партнерам з Європейського Союзу та Програми розвитку ООН, адже екологічне становище в кожному окремо взятому містечку так чи інакше впливає на екологічне становище всього світу, і вирішувати ці проблеми можна тільки разом.