портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 13 травня 2024 року, 18:48

🔹19 разів росіяни обстріляли Донецьку область за добу. Внаслідок ворожих атак є загиблі та поранені. Зруйновані та пошкоджені житлові будинки, адмінбудівлі та нежитлові споруди. З лінії фронту евакуйовано 257 осіб, у тому числі 30 дітей.

🔸Нові можливості та спрощені умова: з 4 травня діє оновлений порядок отримання коштів за програмами "Власна справа" та "Гранти для ветеранів". Переможець проєкту отримає мікрогрант у розмірі 75 000 грн. До учасників програми додали ветеранів з добровольчих формувань.

🔹Про поглиблення співпраці із Всесвітньою продовольчою програмою ООН голова Донецької ОДА Вадим Філашкін говорив із її представницею Маріанною Ворд. Третій рік поспіль ця організація регулярно допомагає жителям Донеччини, які опинилися у скрутних обставинах. ВПП ООН передала тисячі продуктових наборів і грошові виплати

🔸Молодь Донеччини запрошують долучитись до онлайн-конкурсу до дня Вишиванки. Це може бути світлина  учасника у національному строї з товаришами або ж з сім’єю. Обов’язкове висвітлення  фото у соціальних мережах з  хештегами під фото #ДОДМЦ, #У_кадрі_з_красою. Термін проведення: з 13 по 16 травня 2024 року.

🔹Аудитори Донеччини виявили 1,3 мільярда гривень порушень і ризикових операцій з початку року. Загалом, фахівці Східного офісу Держаудитслужби Донецької області здійснили 126 заходів контролю  за обігом фінансових та матеріальних витрат.

🔸Найближчими днями на Донеччині очікується пожежна небезпека – 5 рівня. Фахівці закликають не нехтувати правилами протипожежної безпеки – не палити сміття та не підпалювати суху траву та сухостої. Пікніки у лісосмугах  також у зоні ризику, у першу чергу, через мінну небезпеку.