портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 26 вересня 2024 року, 21:51

🔹Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 26 вересня: всього за добу росіяни 28 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Як наслідок 4 загиблих та 20 поранених. З лінії фронту евакуйовано 1504 людини, у тому числі 56 дітей.

🔸Ще один удар по цивільним на Донеччині. Торецьк потрапив під артилерійський обстріл, один зі снарядів влучив у будинок. На місці загинули 2, ще 2 людей поранені. Місто залишається однією з найгарячіших точок на Донеччині. Влада закликає евакуюватись, аби вберегти життя.

🔹Через обстріл Часовоярської громади 1 людина загинула і 3 поранені. Часів Яр перебуває під постійним обстрілами, росіяни намагаються зрівняти місто з землею.

🔸На Донеччині триває примусова евакуація дітей: треба вивезти ще 848 неповнолітніх з 14 населених пунтів. Зокрема, йдеться про родини з дітьми, які перебувають у Краматорському та Покровському районах.

🔹Донеччина готова до зими на 90%. Водночас, через безпекову складову не мають можливості готуватись до опалювального періоду Вугледарська, Сіверська, Соледарська, Мар’їнська, Торецька, Часовоярська, Очеретинська та Званівська громади.

🔸У Карпатах відбувся другий мистецько-освітній табір для молоді з Донеччини NYCamp. Табір є однією з ініціатив Нью-Йоркського літературного фестивалю, заснованого письменницею Вікторією Амеліною. Там зібралися переможці та номінанти конкурсу есеїв, загалом понад 20 учасників та учасниць.