портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 27 вересня 2024 року, 20:19

🔹3 загиблих та 9 поранених - такі наслідки ворожого обстрілу Донеччини. За добу росіяни 27 разів відкривали  вогонь по населеним пунктам. З лінії фронту евакуйовано 1548 людей, у тому числі 51 дитину.

🔸Потреби Донеччини перед опалювальним сезоном: відбулась розмова очільника області з керівництвом МКЧХ. Йшлося про те, що зима в області буде складною, тому гуманітарна підтримка у вигляді питної води, паливних пелет, дров, вугілля є надзвичайно цінною для прифронтового регіону.

🔹Школи на прифронтових територіях отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ. Це навчальні заклади, що розташовані у 10 областях. Розмір допомоги кожному навчальному закладу становитиме 290 500 гривень. Ці кошти можна буде використати на ремонт і модернізацію шкільних їдалень, а також на підготовку до зимового сезону.

🔸Укрпошта виконує соціальну місію на Донеччині завдяки мобільним відділенням. Отримати чи відправити посилки, замовити ліки, отримати пенсії та соціальні виплати, купити продукти — все це дозволяє мобільне відділення Укрпошти.

🔹На Донеччині надають допомогу жертвам сексуального насильства під час війни. Лише протягом першого півріччя цього року до офіційних структур надійшли 7 звернень від жертв сексуального насильства. Наразі триває ухвалення відповідної нормативно-правової бази та залучаються всі можливі сторони й ресурси для забезпечення потреб постраждалих.

https://dn.gov.ua/news/pro-shcho-govorili-na-zasidanni-mizhvidomchoyi-grupi-z-pitan-protidiyi-seksualnomu-nasilstvu-pid-chas-zbrojnoyi-agresiyi

🔸Донеччина посіла 8 місце за результатами Національного мультипредметного тесту. Цього року успішно склали тестування 4823 випускників. Особливо відзначилися школи Краматорської, Дружківської, Святогірської, Волноваської, Курахівської, Селидівської та Бахмутської міських громад, учні яких показали найкращі результати.