портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 30 вересня 2024 року, 22:45

🔹У Покровському районі 2 людини загинули, ще дві поранені. Також поранення отримав цивільний мешканець Краматорського району. Такі наслідки ворожого обстрілу Донеччини станом на ранок 30 вересня. Всього за добу росіяни 17 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 597 людей, у тому числі 34 дитини.

🔸Проблеми мешканців Донеччини та ВПО обговорили Вадим Філашкін і Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.  Зокрема, головною темою розмови були потреби дитячих будинків сімейного типу, пільгових категорій громадян, послуги в хабах, компенсації за зруйноване або пошкоджене житло.

🔹У переддень Дня Захисників і Захисниць України Донецький обласний дитячо-молодіжний центр організував майстер-класи "Козацький оберіг". Участь в акції взяли понад сто хлопців і дівчат  з різних громад Донеччини.

🔹Спортивна спільнота Донеччини долучилась до традиційної донорської акції «Твоя кров для перемоги». Захід організовують третій рік поспіль з нагоди Дня захисників і захисниць України, що відзначається 1 жовтня.

🔸На Донеччину рухається пил, який вітром несе з Каспійської низовини. У багатьох областях України фіксується погіршення якості повітря. Причина – пилова буря, яка йде в Україну з вітровими потоками з Каспійської низовини. Дрібний пил осідає у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях.