портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 28 лютого 2020 року

Опубліковано 02 березня 2020 року, 09:40 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Схематозів не залишиться ніде – Уряд знищує корупцію в реєстрації земельних ділянок
«Я поставив завдання зменшити кількість відмов у реєстрації земельних ділянок по Україні до 4% – із тих 30%, що були на кінець 2019 року. Можу повірити, що 4% заявників дійсно неправильно оформили документи на реєстрацію, але не повірю у 20% і більше», – наголосив Глава Уряду.

Віктор Ляшко: В Україні не зареєстровано жодного випадку коронавірусу
«Система охорони здоров’я готова до всіх можливих сценаріїв. На сьогодні маємо 2,5 тисячі інфекційних боксів, які знаходяться в інфекційних відділеннях. Це перші приміщення, в які будуть ізолювати ймовірних хворих. Крім цього, в країні наявні 12,5 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях», – сказав Віктор Ляшко.

Арсен Аваков: Транспортувати ймовірних інфекційних хворих на коронавірус будуть на спеціальному санітарному гелікоптері
«За один рейс вертоліт може взяти 4-6 хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км, тобто по всій території нашої країни», – зазначив Міністр оборони.

ДП «Медичні закупівлі України» розпочинає закупівлю ліків за бюджетними програмами МОЗ
Міністерство охорони здоров’я України підписало наказ, яким до ДП «Медичні закупівлі України» (ДП МЗУ) передаються 14 з 38 напрямів закупівель лікарських засобів та медичних товарів. Раніше, цю функцію здійснювали спеціалізовані організації, які здійснювали закупівлі МОЗ України з 2015 року.

Уряд виплатить гірникам 654 млн грн
Наступного тижня Державна казначейська служба України перерахує 654  млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати.

Мінсоцполітики протидіє випадкам насильства та дискримінації за ознакою статі
«Мінсоцполітики реалізує свою діяльність як з точки зору оперативних заходів протидії випадкам насильства, дискримінації за ознакою статі у всіх сферах суспільного життя, так і в законодавчому напрямку», – наголосив заступник Міністра Сергій Ніжинський.

Мінсоцполітики виступає за створення реєстру добросовісних роботодавців
«На сайті Мінсоцполітики є перелік компаній, які отримали ліцензію з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, проте нами ініційовано створення реєстру добросовісних роботодавців»,- наголосив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

Міністр закордонних справ України провів телефонну розмову з главою МЗС Туреччини
Вадим Пристайко висловив співчуття з приводу загибелі турецьких військовослужбовців, запевнив у підтримці Туреччини з боку України.

Україна долучається до європейської моделі прозорих розрахунків в авіаційній сфері
«Для Української держави завершення процесу технічної інтеграції є надзвичайно важливим пріоритетом. Окрім покращення платіжної дисципліни авіакомпаній, це стане гарантією можливості модернізувати національну аеронавігаційну систему», – заявив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович.

Дорожньо-будівельні матеріали для відновлення автошляхів мають бути доставлені вчасно, – Владислав Криклій
«Цьогоріч маємо дати Україні рекордну кількість відремонтованих і збудованих кілометрів автошляхів – щонайменше 4 000 км. Надважливою умовою виконання цієї стратегічної задачі є своєчасна доставка необхідної сировини і спецтехніки до місць проведення робіт», – заявив Міністр інфраструктури України.

Дозвіл АМКУ на концесію порту «Ольвія» є потужним позитивним сигналом інвесторам, – Владислав Криклій
«Позитивне рішення АМКУ засвідчує, що проект концесії був розроблений якісно – відповідно до найкращих міжнародних стандартів і чинного національного законодавства, а конкурс проведено чесно та прозоро. Тому дозвіл АМКУ на концесію порту «Ольвія» є потужним позитивним сигналом інвесторам, що в Україну можна і потрібно заходити з інвестиціями», – заявив Міністр інфраструктури України.