портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ізоляція від COVID-19

Опубліковано 12 серпня 2020 року, 14:52

Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 з метою упередити ризики поширення пандемії.

Втрачений за час самоізоляції під медичним наглядом заробіток компенсує Фонд соціального страхування України.

Фінансування допомоги в разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється Фондом за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до постанови Уряду.

Рішення про направлення на самоізоляцію під медичним наглядом з видачею листка непрацездатності приймає лікар за наявності підстав – відкрити такий лікарняний на період карантину можливо у дистанційному режимі, за допомогою засобів телефонного зв’язку.

Сума виплат від Фонду за час ізоляції складе 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, і 100% середнього доходу – для медичних працівників.

Станом на сьогодні в області 564 особи знаходились на самоізоляції під медичним наглядом або перебували в спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на COVID-19 при відсутності в них встановленого діагнозу коронавірусної хвороби, з них 173 особи – медичні працівники.

Загалом управління Фонду соціального страхування в Донецькій області прийняло на оплату відповідні лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму близько 650 тисяч гривень. Фонд вже профінансував матеріальну допомогу 522 особам на загальну суму майже 600 тисяч гривень, у тому числі 163 медичним працівникам на суму 279,2 тисячі гривень.