портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кампанія з вакцинації проти COVID-19: як готується Донеччина

Опубліковано 01 лютого 2021 року, 17:49

Донецька область готується до  проведення першого етапу вакцинації проти COVID-19.  Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Він нагадав, що визначено п’ять етапів вакцинальної кампанії.  На першому етапі вакцинувати будуть людей із критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Планується проведення вакцинації за допомогою мобільних бригад.  Цільова група на першому етапі -  це медичні працівники та персонал, які працюють у закладах охорони здоров’я,  де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, люди в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку  та працівники таких закладів,  і військовослужбовці, включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію, які беруть участь в ООС на сході України.

«Коли вакцина надійде до України, вона буде відповідними наказами розподілятися і до Донецької області також. У Донецькій області є єдиний обласний склад, в якому є можливість зберігати вакцину при температурі 2-8 градусів, або, якщо буде необхідність, зберігати при температурі мінус 20 градусів. Для цього є все обладнання. В кожній амбулаторії центрів первинної медико-санітарної допомоги області (таких центрів 34) є умови для зберігання та вакцинації населення.  Вже затверджені мобільні бригади», - сказав Олександр Педенко.

Він зазначив, що  наразі Україна очікує на постачання вакцини, яка, за інформацією Міністерства охорони здоров’я,  надійде вже в лютому.

Інші новини за темою