портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочалися позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей

Опубліковано 01 лютого 2021 року, 16:29

Позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в  готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей  розпочалися у Донецькій області 1 лютого.  Про це на брифінгу у Краматорську повідомила заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Донецької області Ірина Подашевська.

Нагадаємо, у Харкові 21 січня 2021 року у приватному житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, яка призвела до людських жертв. На місці пожежі було виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали, з них одна особа померла у лікарні.

Ця подія біла класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня. Для запобігання виникнення таких ситуацій прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення щодо проведення позапланових перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей та людей з інвалідністю.

«На території Донецької області розташовані 116 зазначених закладів.  Під перевірки може підпадати лише 81 об’єкт. Це пов’язано з Законом України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції".  Таким чином, під перевірки підпадають 47 готелів, один хостел, 15 пансіонатів та 18 будинків для осіб похилого віку. З 1 лютого розпочалися ці перевірки.  Про результати перевірок будемо повідомляти додатково», - сказала Ірина Подашевська.

Додатково вона зазначила, що у Донецькій області з початку року вже виникли 172 пожежі, на яких загинуло 14 осіб.