портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про подання декларацій про відходи

Опубліковано 01 лютого 2021 року, 15:49 , Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації нагадує, що згідно вимог ст. 17 Закону України "Про відходи" суб’єкти господарювання, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів (Пзув) складає від 50 до 1000 умовних одиниць, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи за формою згідно з додатком до Порядку подання декларації про відходи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року № 118.

Для зручності суб’єктів господарювання, Департамент пропонує надати перевагу подачі декларації про відходи скориставшись електронною системою здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. З покроковою інструкцією щодо подачі електронної декларації про відходи можна ознайомитися за посиланням https://e-eco.gov.ua.

Подання декларації про відходи через електронну систему скорочує кількість затраченого часу, та дозволяє суб’єкту господарювання подати її у зручний для нього час. Також, при заповненні декларації про відходи через електронну систему, припуститися помилок майже неможливо, якщо, все ж таки, помилки виникнуть, система підкаже, як їх виправити.

Розпочати роботу необхідно з визначення Пзув (показник загального утворення відходів), який є критерієм подачі декларації про відходи. Для цього необхідно скористатися калькулятором, який знаходиться на головній сторінці сервісу. Якщо розмір Пзув виявився від 50 до 1000, необхідно продовжити роботу натиснувши «Подати декларацію про відходи».

Перед тим, як розпочати процес подачі декларації про відходи необхідно впевнитись, що проведено всі попередні розрахунки для заповнення декларації та отримано ключі для накладання електронного цифрового підпису.

Звертаємо увагу, що пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів Україні від 18.02.2016 № 118 визначено, що якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі філії або інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи, які провадять свою діяльність у різних регіонах (у межах певної адміністративно-територіальної одиниці) України, такий суб’єкт господарювання подає декларацію за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом.