портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Київ, Львів і не тільки: медичні хаби для евакуйованих з Донеччини стають реальністю

Опубліковано 18 серпня 2022 року, 16:30

Триває евакуація цивільного населення Донеччини. У безпечніші регіони країни виїжджають і лікарі, медичні працівники, евакуюють тимчасово і обладнання, яке сьогодні неможливо використовувати у лікувальних закладах області

- Ми працюємо над питанням максимально ефективного використання евакуйованого обладнання та медичних кадрів у більш безпечних областях, - розповів сьогодні на брифінгу  директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Колесник . - Створюємо обласні медичні хаби у тих областях, де зосереджено найбільшу кількість переселенців із Донецької області. На базі обласних установ такі хаби створюються у Києві та Київській області, у Львові, Львівській та Івано-Франківській областях.

За його словами, у Києві та Київській області такий хаб створюють із маріупольських лікарень (обласна лікарня інтенсивного лікування, обласний шкіряно-венерологічний диспансер, маріупольська онкологія). На їх базі формується потужний хаб.

- Окремі спеціальності вже працюють і, мабуть, до кінця вересня у нас буде повноцінна база, яка дозволить і проводити хірургічне втручання, і надавати максимально можливу консультативну допомогу, - каже Володимир Вікторович .

На базі обласного територіально-медичного об'єднання аналогічні проєкти реалізуються у Львові і ще трьох районних центрах Львівської та Івано-Франківської областей.

Як повідомлялось раніше, наша обласна травматологічна лікарня вже веде прийом у Кропивницькому.

Інші новини за темою