портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Конкурс на заміщення вакантної посади директора регіонального ландшафтного парку «Краматорський»

Опубліковано 28 серпня 2020 року, 14:55 , Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Відповідно до законів України «Про військово-цивільні адміністрації», «Про природно-заповідний фонд України», згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18 листопада 2016 № 1009 «Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору на зайняття посад керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні Донецької обласної ради», зареєстрованим в Головному територіальному управлінні юстиції у Донецькій області 28 листопада 2016 року за № 126/2194, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19 серпня 2020 № 882/5-20 «Про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора регіонального ландшафтного парку «Краматорський».

Вимоги до кандидатів:

громадянство України;

вільне володіння українською мовою;

повна вища освіта відповідного напрямку;

знання законодавства України та спеціального законодавства з урахуванням специфіки функціонування регіонального ландшафтного парку «Краматорський»;

вміння вирішувати ситуаційні завдання відповідно напрямку діяльності регіонального ландшафтного парку «Краматорський

наявність конкурсної пропозиції – детального першочергового плану розвитку регіонального ландшафтного парку «Краматорський» на 1 чи 5 років.

Перелік документів, що подають претенденти для участі 

в конкурсному відборі:

заяву на ім’я Голови конкурсної комісії (заступник директора – начальник управління природно-заповідних територій, лісового господарства та моніторингу довкілля - Олександр НЕКЛЕСА) про участь у конкурсі, що має містити відомості про претендента (ПІБ претендента – повністю, електронна адреса для листування, контактний номер телефону);

завірені копії документа, що посвідчує особу, копію трудової книжки або документів, що засвідчують досвід роботи, копію документа про вищу освіту відповідного напрямку;

копію медичної довідки про стан здоров’я за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України, щодо перебування особи на обліку у психоневрологічних або наркологічних закладах охорони здоров’я;

довідку про відсутність або наявність судимості (у разі неподання разом із заявою цією довідки, претендент зобов’язаний надати її Комісії до заслуховування конкурсних пропозицій);

біографічну довідку (резюме);

матеріали, що підтверджують досвід успішної господарської діяльності;

згоду на обробку персональних даних;

рекомендації та інші документи.

Претенденти можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

  • Документи приймаються департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації за адресою: м. Краматорськ, вул. Двірцева, 27, кабінет № 16, або на електронну адресу: [email protected], з 01.09.2020 до 16:00 18.09.2020.
  • Конкурс на заміщення вакантної посади директора регіонального ландшафтного парку «Краматорський» відбудеться 22.09.2020 о 9:00 за адресою: м. Краматорськ,             вул. Двірцева, 27, кабінет № 19. Результати конкурсу будуть оприлюднені не пізніше ніж протягом трьох днів з дати його завершення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.
  • Додаткову інформацію щодо документів та умов проведення конкурсу можна отримати за телефоном 0990681501. Контактна особа – головний спеціаліст відділу природно-заповідних територій, лісового господарства та біоресурсів департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації – Андрій ЗУЯКОВ.

Основні напрямки діяльності на посаді директора регіонального ландшафтного парку «Краматорський»:

збереження цінних природних ландшафтів, об’єктів рослинного та тваринного світу;

створення сприятливих умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах, з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів і об’єктів;

сприяння екологічній освітньо-виховній роботі, пропаганда природоохоронних знань, поширення екологічних знань серед населення;

організація проведення наукових досліджень та спостережень, спрямованих на вивчення та розроблення наукових основ охорони, збереження і відновлення природних ландшафтів;

інша організаційно-адміністративна робота, відповідно до Положення про регіональний ландшафтний парк «Краматорський», затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації  від 25.05.2020 № 532/5-20.

Основні характеристики регіонального ландшафтного парку «Краматорський»

Регіональний ландшафтний парк «Краматорський» (далі – Парк) створено згідно з рішенням Донецької обласної ради від 18 травня 2004 року № 4/16-451 «Про створення регіонального ландшафтного парку «Краматорський» (із змінами) в місті Краматорськ Донецької області без вилучення земель у землекористувачів та землевласників.

Загальна площа Парку становить 2247,82 га, в тому числі земель Краматорської міської ради (землекористувач державне підприємство «Слов’янське лісове господарство»); земель запасу та земель, не наданих у власність та постійне користування; земель недержавних сільськогосподарських підприємств.

До складу Парку увійшли такі природні території: ділянка № 1 «Біленьке» площею 477,08 га; ділянка № 2 «Пчолкінські скам'янілі дерева» площею 22,61 га; ділянка № 3 «Комишуваха» площею 865,23 га; ділянка № 4 «Білокузьминівська» площею 373,9 га; ділянка № 5 «Шабельківська» площею 509 га.

Парк є бюджетною неприбутковою, природоохоронною, рекреаційною установою і входить до складу природно-заповідного фонду України місцевого значення, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

 Парк є спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради (далі – обласна рада). Координацію діяльності Парку здійснює департамент екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації (далі – департамент).

Управління Парком в межах повноважень згідно з рішенням обласної ради від 04 березня 1999 року № 23/5-116 «Про делегування повноважень Донецької обласної ради Донецькій обласній державній адміністрації щодо управління майном області та про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, що знаходиться в управлінні обласної ради» (із змінами), здійснює облдержадміністрація.

Парк у своїй діяльності керується Конституцією України, Земельним, Лісовим та Водним кодексами України, законами України «Про природно-заповідний фонд України», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», «Про наукову та науково-технічну діяльність», актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, Проектом організації території регіонального ландшафтного парку «Краматорський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів, затвердженим розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 20 жовтня 2016 року № 921 (із змінами), а також Положенням про регіональний ландшафтний парк «Краматорський», затвердженим розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 25.05.2020 № 532/5-20 (установчі документи розміщено на офіційному веб-сайті регіонального ландшафтного парку «Краматорський»).