портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Красногорівка відзначає 7-му річницю звільнення від російської окупації

Опубліковано 02 серпня 2021 року, 17:07

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав мешканців Красногорівки з річницею звільнення від російської окупації. 7 років тому українські військові повернули місто під контроль української влади. 

«Сьогодні ми згадуємо військових, які віддали своє життя для того, щоб повернути мир та спокій на українські землі. За ці сім років безліч хоробрих воїнів загинули для того, щоб Красногорівка мала зможу жити і розвиватись на мирній українській землі. Ми також схиляємо голови перед десятками мирних місцевих мешканців, які стали жертвами підступної російської агресії. Зараз наша основна задача – відновити місто та зробити так, аби його мешканці більше не чули вибухів снарядів», - сказав Вадим Філашкін.

Також він зазначив, що як і 7 років тому, ми так само прагнемо миру та  спокою, адже це є безумовною запорукою розвитку. Лише спільними зусиллями громадян, армії, всіх силових структур, державних та міжнародних інституцій ми зможемо звільнити нашу країну від російської окупації. 

Заступник очільника області Вадим Філашкін вручив почесні грамоти від  голови Донецької облдержадміністрацій військовослужбовцям ООС. Мешканців міста вітали зі святом також представники міської та районної влади, громадськість та представники Штабу ООС. 

Нагадаємо, просуваючись у напрямі Донецька, сили АТО брали під контроль донецькі передмістя. Завдання визволити Красногорівку командування Сектору «Б» поклало на Дніпропетровський 20-й батальйон територіальної оборони, посилений спецназівцями з 3-го полку, добровольцями «Донбасу» і «Правого сектору», а також кількома одиницями важкого озброєння та бронетехніки.

1 серпня 2014 року дві штурмові групи сил АТО обійшли Красногорівку з півночі та зайшли в місто з тилу. Атака українськими військами зі сходу стала абсолютною несподіванкою для бойовиків. Одна зі штурмових груп атакувала центральну частину міста з адмінбудівлями, в той час як інша перевіряла південну, промислову частину Красногорівки. Військовий спецназ діяв у північній частині міста. Малочисельна група 20-го БТрО вела сковуючі та відволікаючі дії на заході. Опорний пункт бойовиків в районі Собачої гірки був знищений мінометним вогнем. Оборона противника розвалилася майже відразу. Єдиним серйозним зіткненням став бій у районі міського військкомату. Силам АТО знадобився день для визволення Красногорівки.