портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольські супи швидкого приготування у Славутичі

Опубліковано 16 серпня 2024 року, 16:15 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканці Донецької області відновлюють та розвивають свій бізнес в більш безпечних регіонах України.

Сергій та Марія Бубнови — з Маріуполя. Вони є засновниками виробництва «Азовська фабрика - кухня», яке щодня випускало до 2-х тонн готових овочевих салатів та до 3-х тонн митих овочів в упаковці. Згодом налагодили виробництво вегетаріанських крем-супів.

Бізнес постійно розвивався, але у 2022 році, коли розпочалася повномасштабна війна «Азовська фабрика-кухня» припинила своє існування.

У перші дні повномасштабного вторгнення Сергій та Марія передали 300 кг їжі власного виробництва на потреби територіальної оборони Маріуполя. Паралельно вони продовжували постачання овочів у крамниці міста, оскільки розуміли, що люди будуть запасатися продуктами.

Переживши блокаду, родина змогла виїхати з міста у березні 2022 року та почала шукати приміщення в Україні з великою електропотужністю. Таку локацію знайшли у Славутичі, що на Київщині.

Підприємці облаштували приміщення, отримали обладнання, зареєстрували нову торгову марку «Нова кухня» та почали працювати.

«Зараз у нас вже нова технологія: наші страви не будуть сухі. Це будуть повноцінні страви з мʼясом, які проходитимуть процес стерилізації в автоклавах. А для вживання їх треба лише розігріти»,- розповідає Марія.

Сьогодні Бубнови працевлаштували 7 осіб, планують створити ще 13 робочих місць, бо об'єм виробництва з 4,5 тис. порцій за зміну збільшать до 12 тисяч.

Подружжя Бубнових сподівається, що у звільненому Маріуполі вони зможуть відновити виробництво. Бо кому, як не їм — молодим підприємцям, відновлювати економіку і покращувати наші міста.

Український народ – незламний і працьовитий!

Разом до Перемоги!