портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольський театр провів поетичний вечір до дня народження Кобзаря

Опубліковано 09 березня 2023 року, 21:42 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

«Борітеся - поборете! Вам Бог помагає!». Ці слова Кобзаря, як і багато його поезій, знову актуальні та відгукуються в сьогоденні. Наша культура і наша поезія – це теж наша зброя, форма колективного опору. Поетичне слово дає нам твердь в перемозі. Саме тому, 9 березня 2023 року на честь дня народження Тараса Григоровича Шевченка Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) підготував поетичний вечір у Закарпатському обласному драматичному театрі.

Сьогодні актори театру читали вірші з різних циклів його творчості, згадали цікаві і, можливо, невідомі сторони Шевченка. Програма поетичного вечора була наповнена творами: «Бували війни й військові свари», «І мертвим і живим», «Буває, в неволі іноді згадаю», уривками з поеми «Гайдамаки» та іншими патріотичними творами. Деякі учасники заходу також підготували вірші Кобзаря і з задоволенням прочитали їх. Разом дослідили, як творчість цієї геніальної постаті вплинула на поезію в Україні. Вільне неформальне спілкування у затишній теплій атмосфері зблизило всіх присутніх та подарувало нові знайомства.

Цей щирий захід пробудив справжній інтерес та любов до поезії Тараса Шевченка, надихнув на власну творчість та об’єднав учасників.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації