портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості розширює можливості для жителів Білозерської громади

Опубліковано 17 квітня 2024 року, 11:35 , Донецький обласний центр зайнятості

16 квітня мобільний центр зайнятості відвідав Білозерську міську територіальну громаду. Виїзний захід фахівців Добропільського міського центру зайнятості був спрямований на підтримку та надання всебічної допомоги у працевлаштуванні та започаткуванні власної справи жителям громади.

Фахівці надавали консультації з питань пошуку підходящої роботи, професійного навчання, участі у програмах створення та розвитку бізнесу, суспільно корисних роботах та знайомили з дистанційними сервісами служби. 

Представники селянського (фермерського) господарства «Резон» пропонували шукачам роботи перспективні вакансії тракториста-машиніста та підсобного робітника.

Підприємці мали можливість дізнатися про умови отримання мікрогранту за програмою «Власна справа». 8 представників малого бізнесу громади отримали консультації з питань розвитку підприємництва, що може сприяти створенню нових робочих місць та пожвавленню економіки регіону в цілому.

Окрему увагу роботодавців було зосереджено на активних програмах та компенсаційних виплатах за працевлаштування окремих категорій громадян, облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю 1 та 2 групи, а також програмі ваучерів та професійного навчання. Це допоможе їм працевлаштувати людей, які потребують додаткової підтримки, та створити більш інклюзивне робоче середовище.

До заходу долучилася молодь громади - учні Білозерського гірничого професійного ліцею. Для них фахівці організували семінар «Портфоліо як інструмент успішного старту». Молоді люди опанували навички створення портфоліо власних професійних досягнень, навчившись демонструвати свої найкращі роботи та досягнення. Це допоможе їм у майбутньому успішно розпочати свою кар'єру.

Робота мобільного центру зайнятості продемонструвала ефективність співпраці з об'єднаними територіальними громадами. Завдяки цій взаємодії місцеві жителі отримують доступ до необхідних їм послуг, а  роботодавці знаходять кваліфікованих працівників.