портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини провела освітньо-інтерактивний захід “Шевченко today”

Опубліковано 10 березня 2023 року, 09:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

9 березня 2023 року ми відзначали 209 років із дня народження великого генія України, поета, прозаїка, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.  До дня народження Кобзаря Донецький обласний дитячо-молодіжний центр провів поетичний challenge #ЗачитайШЕВЧЕНКА, а також освітньо-інтерактивний захід “Шевченко today”.

До поетичного челенджу доєдналися молодіжні центри Донеччини. Молодь натхненно читала вірші Тараса Григоровича, адже сьогодні вони не лише не втратили актуальності, а навпаки стали пророчими. 

Освітньо-інтерактивний захід  "Шевченко today" відбувся у релокованому центрі у Вінниці. Захід відвідали молоді люди з Донеччини, які зараз мешкають у Вінниці, та місцева молодь. Під час сходин учасники і учасниці дізнались маловідомі факти з біографії Тараса Шевченка, а ще спростували стереотипи про Кобзаря, навіяні радянською і російською пропагандою. Завершили зустріч спільним творчим процесом - створили креативний колаж, надихаючись музикою сучасних українських виконавців і колажами українсько-вірменського кінорежисера, сценариста, композитора Сергія Параджанова.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації