портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині буде проведено дослідження щодо стану розвитку адміністративних послуг

Опубліковано 29 січня 2021 року, 09:14 , Департамент економіки облдержадміністрації

Дослідження з моніторингу стану та перспектив розвитку ЦНАП (центрів надання адміністративних послуг) в Донецькій області проведе протягом січня-березня 2021 року Програма ООН з відновлення та розбудови миру Компонент «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади».

Сфера надання адміністративних послуг Донеччини в останні роки активно змінюється в напрямі підвищення якості та доступності для мешканців. З 2016 року в області розпочато реалізацію проектів з розбудови та оновлення ЦНАП. Розбудова, покращення якості та доступності 6 ЦНАП відбувалась за підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Мобільні послуги ЦНАП були введені через службу Mobile Case (мобільний чемодан), а також Mobile TsNAP (автомобілі).

Створення ЦНАП та забезпечення населення якісними адміністративними послугами планується в усіх територіальних громадах, передбачених перспективним планом формування територій громад (далі - ТГ) Донецької області.

На цей час в Донецькій області забезпечена діяльність 36 ЦНАП, з них 15 відповідають усім сучасним вимогам і стандартам - Добропільська, Дружківська, Курахівська, Лиманська, Маріупольська, Миколаївська, Новогродівська, Слов’янська, Часовоярівська міські ТГ, Шахівська сільська ТГ, при Волноваський, Мангушський, Нікольський райдержадміністраціях, Ясинуватський районній військово-цивільній адміністрації, військово-цивільної адміністрації м. Торецьк.

Одночасно відбувається перехід ЦНАП, утворених при райдержадміністраціях, до органів місцевого самоврядування. Для оцінки стану та перспектив розвитку мережі ЦНАП започатковано проведення аналітичного дослідження та розробку плану розвитку системи надання адміністративних послуг на наступні роки. Програма ООН з відновлення та розбудови миру планує проведення всебічної оцінки стану та перспектив розвитку сфери надання адміністративних послуг в Донецькій області та підготовку рекомендацій щодо роботи ЦНАП на місцевому рівні. За результатами дослідження буде підготовлений звіт про стан розвитку сфери надання адміністративних послуг в громадах Донецької області та розроблені рекомендації щодо їх подальшого розвитку.

Мешканці громад можуть пройти опитування щодо якості надання адміністративних послуг за посиланням.

Інші новини за темою