портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Миколаївській громаді відкрили Центр надання адміністративних і соціальних послуг

Опубліковано 21 вересня 2018 року, 15:23

Сьогодні у Миколаївці за участю керівника Донецької облдержадміністрації Олександра Куця було відкрито  Центр надання адміністративних і соціальних послуг. Тепер понад 17 000 жителів Миколаївської громади матимуть доступ до 170 видів адміністративних та соціальних послуг в новоствореному Центрі.

Капітальний ремонт будівлі Миколаївського Центру надання адміністративних і соціальних послуг (ЦНАП) було здійснено в рамках спільного проекту Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) та ООН Жінки «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми відновлення та розбудови миру.

За грантові кошти від ЄС для ЦНАПу були придбані необхідні меблі та оснащення,  також створено 37 робочих місць. Фронт-офіс, зони очікування, дитячий куточок, серверна кімната та службові туалети були обладнані всім необхідним. Для людей з інвалідністю вхід до ЦНАПу облаштовано пандусом та встановлений ліфт у приміщенні. Загальна вартість проекту складає близько 15,5 млн грн.

«Я впевнений, що найближчим часом перелік послуг, що надаватимуться у цьому ЦНАПі, буде збільшено, і не потрібно буде їхати до багатьох офісів, щоб отримати паспорт чи довідку», – наголосив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

«ПРООН спільно із партнерами вже підтримали 13 Центрів надання адміністративних послуг на сході України. З 2017 року послугами в цих ЦНАПах уже скористалися 60 000 осіб у Донецькій та Луганській областях. ЦНАП у Миколаївці наблизить звичайних жителів до отримання якісних послуг європейського рівня безпосередньо у своїй громаді. Ми сподіваємося, що це підніме роботу органів влади на якісно новий рівень, зробивши їх більш відкритими та зручними для громадян, яким вони служать», – сказав Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні.

Центр надаватиме 95 адміністративних та 73 соціальних послуг для мешканців ОТГ. Аби  допомогти персоналу ЦНАПу опанувати нові робочі навички та, відповідно, покращити якість надання послуг, за сприяння  ЄС/ПРООН для них було організовано навчальні тренінги як в Україні, так і за кордоном.

Інші новини за темою