портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині може з’явитись нове підприємство з виробництва соди

Опубліковано 22 жовтня 2021 року, 13:55

Міжнародні інвестори можуть долучитись до створення нового виробництва на території індустріального хімічного парку «Слов’янський» на базі підприємства з виробництва кальцинованої соди. Про це йшлось під час зустрічі заступника голови Донецької облдержадміністрації Дениса Клюшникова з представниками промислової групи компанії YILDIRIM GROUP та Державного науково-дослідного і проєктного інституту основної хімії «НІОХІМ». 

Денис Клюшников наголосив, що облдержадміністрація постійно працює над підвищенням інвестиційної привабливості та міжнародного іміджу регіону, здійснює усі можливі заходи для залучення інвестицій в область, зацікавлена та всебічно підтримує ініціативи, спрямовані на розвиток багатостороннього взаємовигідного міжнародного співробітництва. 

«Реалізація інвестиційних проєктів в хімічній промисловості є перспективним напрямком як в Україні, так і в Донецькій області. Проєкт створення Індустріального хімічного парку «Слов’янський» на базі підприємства з виробництва кальцинованої соди включено до Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року. Нові виробництва критично важливі для Донеччини не тільки у плані отримання додаткових доходів до бюджетів усіх рівнів, а передусім з огляду на забезпечення мешканців області робочими місцями», - зазначив Денис Клюшников. 

Генеральний директор Soda Ash & Derivatives Group пан Ісмаїл Джейлан розповів про досвід роботи компанії у Туреччині та країнах Європейського Союзу, а також про особливості виробництва соди. 

«Варто підкреслити, що одним з основних принципів нашої компанії є екологічність, чисте виробництво. Ми маємо розуміти, що уряд України готовий надати допомогу не лише у створенні систем логістики  для транспортування сировини і готової продукції, а і у галузі сортування, переробки, очищення та захоронення відходів виробництва на всіх його етапах. Ми розуміємо навантаження промисловості на екологію області, тому при виробництві соди таке навантаження має бути мінімальним», - наголосив він. 

Під час зустрічі були обговорені вимоги для розміщення подібних підприємств хімічної промисловості, вимоги до транспортних мереж та джерел енергоносіїв, проблемні питання та шляхи їх вирішення.