портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання підготовки спортсменів Донецької області до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх

Опубліковано 14 квітня 2021 року, 13:30

Питання підготовки спортсменів Донецької області до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх, які мали відбутися ще торік, але були перенесені через пандемію, обговорили учасники обласного оргкомітету  на засіданні 14 квітня. 

 Засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх відбулось під головуванням голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка за участі керівників структурних підрозділів Донецької ОДА та голів громад області.

Члени оргкомітету також акцентували увагу на  питаннях створення нових спортивних об’єктів та дооснащення існуючих для того, щоб створити належні умови для проведення тренувань та якісної підготовки до міжнародних змагань. Обговорювалося й  призначення стимулюючих виплат для спортсменів та тренерів, які демонструють високі показники під час участі у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Під час свого виступу голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомив, що до списку спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту, увійшли 24 спортсмени Донеччини, у Паралімпійських іграх – 26 спортсменів і 1 спортсмен-лідер Донеччини.

«Область активізувала медичний супровід підготовки спортсменів, науково-методичне та матеріально-технічне забезпечення цього процесу. Важливе питання – забезпечення гідного рівня життя та умов праці атлетів. Щороку виплачуємо 70 обласних стипендій перспективним спортсменам, за 2019-20 роки придбано житло для 14 із них»,- повідомив він.

Начальник управління фізичної культури та спорту Володимир Мицик розповів присутнім, що в області існує дефіцит спортивних об’єктів, пристосованих до підготовки спортсменів високого рівня.

«На жаль, у нас склалась ситуація, коли область відчуває дефіцит спортивної інфраструктури. Наразі повністю оснащеним та комфортним для тренувань є спортивний комплект «Металург» у місті Бахмут, а у Слов’янську розташований басейн, який відповідає міжнародним нормам. Зараз ведеться реконструкція басейну «Нептун» у Маріуполі, і введення його в експлуатацію дозволить нашим спортсменам тренуватись на території області на високому рівні», - сказав Володимир Мицик.

Павло Кириленко зазначив, що на території області не припиняється робота з будівництва нових, реконструкції та оснащення існуючих спортивних об’єктів. Так, за період з 2017 до 2020 років у області було придбано спортивного обладнання на понад 5 млн гривень. Окремо очільник області звернувся до голів громад з закликом активізувати підтримку перспективних спортсменів, переглянути програми виплат матеріальних винагород та спрямувати зусилля на підтримку належних умов для тренувань.

Інші новини за темою