портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підвищення кваліфікації щодо організації змішаного та дистанційного навчання пройшли 870 педагогів Донеччини

Опубліковано 14 квітня 2021 року, 12:13 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Вісімсот сімдесят педагогів Донецької області пройшли підвищення кваліфікації щодо організації змішаного та дистанційного навчання станом на 1 квітня 2021 року.  

З метою підвищення цифрової грамотності та інформаційно-комунікативних навичок педагогів закладів загальної середньої освіти проведено серію вебінарів щодо організації змішаного та дистанційного навчання, які  розміщено у вільному доступі.  Навчання пройшло понад трьох тисяч педагогів області. 

 У 2020 році кількість груп щодо підвищення кваліфікації освітян з проблеми організації змішаного навчання та інформаційно-комунікативних технологій збільшилася вдвічі.  Кількість освітян,  які підвищили кваліфікацію з означеної проблематики, становить 3235 (28,5% від загальної кількості слухачів).

На Донеччині успішно функціонує відкрита онлайнова школа дошкільної освіти «Дошколярик-онлайн», яку запустив на початку травня 2020 року відділ дошкільної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вона створена на допомогу батькам дітей дошкільного віку та з метою систематизації дистанційної освіти малюків.  Там розміщується відеоконтент для дітей.  До експертної комісії надійшло 1908 навчальних матеріалів та різноманітних ігор,  спостереження в соціальному й природному оточенні, досліди та експерименти, усі види гімнастики й розминок, фізкультурні паузи, руханки, музичні  й хореографічні  етюди, театралізації, майстер-класи з естетичного  та творчого розвитку дітей тощо.  Ознайомитися з матеріалами Школи можна на сайті  Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Доводимо до відома освітян та батьківської спільноти, що в Донецькій області відкрито гарячу лінію з питань організації дистанційного навчання в закладах освіти.  У разі виникнення питань можна звернутися за телефонами: 0800-50-45-22; 066-113-93-75; 097-904-71-91 або електронною адресою [email protected]

Інші новини за темою