портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили втілення спільних литовсько-українських проєктів

Опубліковано 01 вересня 2021 року, 10:50

Втілення спільних литовсько-українських проєктів на Донеччині обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко разом із міністром розвитку громад і територій України Олексієм Чернишовим на зустрічі з делегацією Литовської Республіки сьогодні, 1 вересня.

Учасники зустрічі завітали на День знань до Авдіївської школи №2, яка була реконструйована й оснащена в рамках президентської програми «Велике будівництво» та за допомоги Литовської Республіки.

«Усі ми сподіваємося, що невдовзі зможемо відкривати школи не тільки в Авдіївці, але й на 20-30 кілометрів на схід. А тим часом уже склалася приємна традиція: щороку відкривати оновлені школи на Донеччині. Торік це були школи у Красногорівці та Селидовому, цього року – в Авдіївці та Новогродівці. Важливо, що два роки поспіль відкривається щонайменше одна відремонтована школа на лінії фронту», - сказав Павло Кириленко.

Заступник канцлера Литви Алмінас Мачюліс зазначив, що успішна реалізація спільного проєкту в Авдіївці є гарним прикладом та мотивацією для інших країн та партнерів. Незмінною залишається стратегія литовського уряду щодо підтримки суверенітету України та її боротьби за свободу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Вальдемарас Сарапінас відзначив, що Україна – найближчий партнер і друг Литви. Литва не тільки допомагає Україні з інфраструктурними проєктами, але й надає допомогу ветеранам російсько-української війни, дітям і родинам загиблих захисників України.

«Дякую нашим литовським друзям за підтримку та запрошую відвідати презентацію інвестиційного потенціалу Донеччини, яка відбудеться 13 жовтня. Там буде гарна можливість обрати напрямки для поглиблення співпраці. Продовжуємо спільну роботу!», - зазначив очільник області.