портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: перший дзвоник пролунав в оновленій Авдіївській школі №2

Опубліковано 01 вересня 2021 року, 10:16

Перший дзвоник пролунав в Авдіївській школі №2, яка була реконструйована й оснащена в рамках президентської програми «Велике будівництво» та за сприяння Литовської Республіки

На урочисте відкриття школи завітали  міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов,  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, делегація Литовської Республіки на чолі з заступником канцлера уряду Литовської Республіки Алмінасом Мачюлісом. 

«Я дуже щасливий сьогодні бути саме тут на 1 вересня, на День знань.  Хочу підкреслити, що Донеччина є в постійному фокусі безумовної уваги президента України Володимира Зеленського і уряду України.  Сьогодні в оновлену, реконструйовану школу підуть навчатися першокласники, учні інших класів.  Я всіх вітаю з цим святом», - сказав   міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

Він зазначив, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» в Україні зараз будуються тисячі кілометрів нових доріг,  сотні об’єктів соціально-економічної інфраструктури. Міністр нагадав, що Донецька область   стала лідером у виконанні проєктів минулого року, а вже цього року  на Донеччині реалізуються 34 об’єкти «Великого будівництва» соціально-економічної сфери. 

«Безумовно, велика вдячність нашим партнерам – уряду Литовської Республіки, а також міжнародним організаціям, які взяли участь у розбудові цього найважливішого об’єкта»,  -  сказав   Олексій Чернишов. 

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що сьогодні на Донеччині 479 шкіл відкривають свої двері для учнів.  Більше 14 тисяч першокласників йдуть вперше до шкіл Донеччини. У новому навчальному році  176 тисяч учнів будуть навчатися у школах Донецької області.  «Я дуже добре розумію, дійсно, для Авдіївки це визначна подія.  Я дуже добре розумію, скільки чекали цього учні й першокласники саме Авдіївської опорної школи №2 для того, щоб ця подія настала, і школа відкрила свої двері.  Реалізація проєкту відбулась в рамках президентської програми «Велике будівництво». Звичайно, я хочу подякувати нашим міжнародним партнерам,  Литовській Республіці, за надану суттєву допомогу в реалізації цього проєкту»,  -  сказав очільник області.  

 Заступник канцлера Литовської Республіки Алмінас Мачюліс привітав школярів та вчителів з початком нового навчального року від імені  прем’єр-міністра Літовської Республіки Інгріди Шимоніте.  Він зазначив, що  прем’єра турбує успіх України, реформи, які тут відбуваються, і європейський курс. За його словами,  литовці мають  бажання бачити єдину та безпечну Україну, що живе у мирі. Понад 10 років Україна є одним з ключових партнерів Литви у проєктах, спрямованих на покращення взаєморозуміння, комунікацій та співпраці у різних сферах.  З 2014 року Литва послідовно надає підтримку регіонам та людям, постраждалим від збройного конфлікту,  на сході України.   

«Підтримка реконструкції та відновлення Авдіївської опорної загальноосвітньої школи №2 була одним з найамбітніших проєктів взагалі в історії незалежної Литви.  У тісній співпраці з Донецькою облдержадміністрацією ми прагнули обладнати сучасним обладнанням та створити сучасний освітній заклад з багатьма  спортивними майданчиками. Ця вражаюча церемонія відкриття надає нам практичного значення успішної співпраці між нашими країнами», -  сказав Алмінас Мачюліс. 

Під час оновлення школи було замінено внутрішні мережі водопостачання, каналізації, освітлення, теплопостачання, вентиляції, опалення, електропостачання; покрівлю у корпусах № 2 та № 5; віконні блоки; здійснено заходи з термомодернізації будівлі; відремонтовано внутрішні приміщення. Вжито заходи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення та осіб з особливими потребами. Улаштовано систему пожежної сигналізації, виконано роботи з благоустрою прилеглої території школи. 

Поставлено та змонтовано  аудіовізуальне обладнання і прилади; офісне, комп’ютерне, цифрове вимірювальне та інше обладнання; сучасні меблі;  обладнання та пристрої для технологічної та швейної майстерень; обладнання, меблі та пристрої для харчоблока; додаткове обладнання (верстаки, металеві лещата для верстаків) для технологічної майстерні. 

На території школи улаштовано спортивні та 2 ігрових майданчики, легкоатлетичний майданчик, майданчик для великого тенісу, спортивний майданчик для маломобільних груп населення та осіб з особливими потребами.  

Для підвозу учнів придбано новий шкільний автобус.

Кількість учнів у «Авдіївській опорній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2» на початок 2021-2022 навчального року складає 529 осіб.

Інші новини за темою