портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині повернули світло в оселі понад 5 тисяч родин, без електропостачання залишаються 92 населених пункти

Опубліковано 09 серпня 2022 року, 12:09

За 8 серпня спеціалісти ДТЕК Донецькі електромережі повністю чи частково відновили електропостачання для 18 населених пунктів. Це дало змогу повернути світло в оселі 5 434 родин у Краматорському, Бахмутському, Волноваському та Покровському районах. Електроживлення – життєво необхідна послуга, особливо важлива в умовах відсутності газопостачання у Донецькій області. Тож фахівці енергокомпанії докладають максимум зусиль задля її відновлення, щойно це стає можливим.

Незважаючи на надважку ситуацію, енергетики змогли учора провести відновлювальні роботи у Бахмутській та Авдіївській громадах – знову зі світлом 1,7 тисяч та понад 700 родин відповідно. Відбулися ремонти й у Великоновосілківській громаді – повернуто електроживлення понад 1 тисячі родин. Вчергове енергетикам вдалося попрацювати у Торецькій громаді, що також страждає від постійних обстрілів, – тут заживлені 1,5 тисячі родин. Крім того, з дозволу військових відбулися роботи у Слов’янській та Селидівській громадах.

Обстріли, у тому числі енергоінфраструктури Донецького регіону, тривають. Найскладніші напрямки – Слов’янський, Авдіївський, Мар’їнський, Торецький, Бахмутський. Наразі без електропостачання залишаються 92 населених пункти на території області, де енергетики мають змогу працювати. Для порівняння, добою раніше без світла залишались 102 населених пункти.

За матеріалами ДТЕК Донецькі електромережі