портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині працюють три центри масової вакцинації проти COVID-19

Опубліковано 18 червня 2021 року, 11:55

Три центри масової вакцинації проти COVID-19 працюють у Маріуполі, Краматорську та Торецьку.

Найближчим часом пункти масової вакцинації відкриються й в інших населених пунктах області.  «Це буде Бахмут, Покровськ, мабуть, Селидове, Костянтинівка, коли вони будуть готові до відкриття, і ми зможемо забезпечити всіх вакциною у достатній кількості», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Володимир Колесник.

Нагадаємо, що з 29 травня 2021 року в Україні запустили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Поки ці центри працюють лише у вихідні дні. У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.

Відкриття таких центрів - це ініціатива місцевої влади у відповідь на запит мешканців вакцинуватись. Вони відкриваються на стадіонах, спортивних, навчальних та культурних майданчиках, у торгових центрах та в медичних установах. Міністерство охорони здоров’я закликає владу міст відкривати в себе такі центри. Алгоритми їхнього створення є у регіональних департаментах охорони здоров’я. Вакцини та бригад, які пройшли тренінг для роботи з нею, достатньо.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інші новини за темою