портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшло засідання Ради розвитку громад та територій при Донецькій облдержадміністрації

Опубліковано 07 жовтня 2020 року, 17:12

Засідання Ради розвитку громад та територій при Донецькій облдержадміністрації пройшло в режимі онлайн 7 жовтня. 

Участь у ньому взяли голова Донецької облдержадміністрації, керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, його заступники, члени Ради розвитку громад і територій, а також представники структурних підрозділів ОДА. 

«Область повинна розвиватися і буде розвиватися. Але без спільних злагоджених дій це неможливо», - наголосив під час засідання Павло Кириленко. 

Члени Ради обговорили питання координації дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері здійснення протиепідемічних заходів у зв’язку з  поширенням COVID-19.  

За словами директора департаменту охорони здоров’я  Донецької облдержадміністрації Володимира Колесника, наразі сформовано 67 бригад для забору зразків для ПЛР-досліджень. Також у ПЛР-лабораторії при КНП «Донецький обласний центр з профілактики та боротьби із СНІДом» у Слов’янську інсталюється ще один ампліфікатор, що у перспективі збільшить кількість ПЛР-досліджень на добу.

Також на засіданні йшлося про пріоритетність проєктів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу, під час виділення співфінансування. Таке ставлення обґрунтоване тим, що спільна реалізація в Україні програм секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу, яка передбачає надання Європейською Комісією на безоплатній і безповоротній основі фінансових ресурсів Державному бюджету України за умови проведення структурних реформ, є важливою складовою співробітництва України з Європейським Союзом.

Актуальним є й надання рекомендацій щодо вчасного освоєння коштів державної підтримки для створення нового освітнього простору.  «Сьогодні освіта розглядається як одна з основних цінностей, без яких не можливий подальший розвиток країни. Тому державою приділяється особлива увага підтримці та розвитку освіти», - зазначила директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

Нагадаємо, перше засідання Ради відбулось 27 лютого 2020 року.