портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині ще 16 дітей-сиріт отримають компенсацію на придбання житла

Опубліковано 02 грудня 2021 року, 16:12

Засідання регіональної комісії для формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відбулось під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної сьогодні, 2 грудня. 

Під час засідання комісії було розглянуто стан реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у поточному році та затверджено перерозподіл невикористаного в повному обсязі залишку субвенції з місцевого бюджету за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 2021 рік між місцевими бюджетами Донеччини.

Так, цьогоріч Донецькій області виділено субвенцію в обсязі 41 млн 500 тис. гривень.

Згідно із законодавством регіональна комісія визначає потребу області відповідно до пропозицій, поданих місцевими комісіями, та формує пропозиції щодо розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами.

У разі утворення залишків субвенції в місцевих бюджетах такі кошти повертаються до обласного бюджету для подальшого перерозподілу.

Обласна комісія відповідно до регіональних списків осіб у порядку черговості визначає наступну особу, якій може бути придбано житло або призначено відповідну грошову компенсацію.

Тож, комісією схвалено надання компенсацій на придбання житла для 16 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Всього таку компенсацію цього року отримають 54 дитини та буде придбано 7 будинків для дитячих будинків сімейного типу.