портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вакцинували першого мешканця тимчасово окупованої території

Опубліковано 06 липня 2021 року, 15:33

Один із мешканців тимчасово окупованої частини Донецької області отримав щеплення проти COVID-19 на території, підконтрольній українському урядові. Про це повідомив тимчасово виконувач обов’язків Волноваського центру медико-санітарної допомоги Сергій Любченко.

Щеплення препаратом CoronaVac відбувалося у Новотроїцькій центральній міській лікарні.

Ще двох жителів тимчасово окупованої території вакцинують у прифронтовому Бугасі 15 липня, що за десять кілометрів від КПВВ «Новотроїцьке». Вони перенесли цю медичну процедуру на тиждень пізніше, ніж було попередньо домовлено.

Нагадаємо, у червні розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя і належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні.

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ з питань протидії COVID-19: 0 800 60 20 19.

Під час розмови, оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати ваші дані та обрати найзручніший пункт щеплення.

Оператор здійснить запис на вакцинацію та надішле СМС-повідомлення з унікальним ідентифікатором, якщо у вас є український номер телефону, або листа на електронну пошту - у разі його відсутності.

Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоб вас безперешкодно пропустили на підконтрольні Уряду України території.

Важливо, що громадяни, які бажають здійснити вакцинацію і мають унікальний ідентифікатор з підтвердженням запису на щеплення, не повинні проходити самоізоляцію чи обсервацію.

Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.