портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбувся семінар щодо співробітництва фахівців у закладах загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням

Опубліковано 05 листопада 2020 року, 16:04 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Практико-орієнтований семінар «Професійне співробітництво фахівців у закладах загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням» для педагогів центрів професійного розвитку, закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів Донецької області відбувся у форматі онлайн 5 листопада.

Захід, до якого долучилося 35 освітян, проходив з метою підвищення рівня готовності фахівців загальної середньої та дошкільної освіти до професійної діяльності в нових фахових умовах інклюзивної освіти.

Під час роботи висвітлено методичні форми готовності фахівців до обміну досвідом із питань професійної співпраці у закладах загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням. Блок презентації педагогічного досвіду  охопив основні тенденції в управлінні процесом співпраці фахівців команди супроводу у закладах загальної середньої  та дошкільної освіти з інклюзивним навчанням. Обговорені інтерактивні посібники, які направлені на розвиток мовлення та корекцію звуковимови дітей дошкільного віку.

Захід дозволив визначити проблемні питання та шляхи освітньо-виховної інтерактивної взаємодії усіх учасників навчально-виховного та корекційно-розвивального процесу роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Педагоги отримали методичні рекомендації щодо налагодження колективної командної роботи.